BMW Motorrad Македонија

ПОЛИТИКА ЗА КОЛАЧИЊА

Кој вид на рекламирање базирано на заинтересираноста ги користи BMW?
Ние ја персонализираме веб-страницата на BMW и учествуваме во интернет програми за рекламирање, кои прикажуваат реклами во врска со автомобилите на BMW на други неповрзани веб-страници. Ние го прилагодуваме и персонализираме ова рекламирање на вашите интереси врз основа на информации за вашите активности, како што се дејствијата што ги преземате кога ги посетувате нашите веб-страници и кога ги посетувате страниците што прикажуваат BMW реклами.

Како BMW ги користи колачињата и другите дигитални маркери и спроведува рекламирање врз основа на интересирањето?
Ние користиме технологии како што се колачиња, web знаци, пиксели и други технологии за да собереме информации за тоа како корисниците се движат низ нашата интернет страница и реагираат на нашите промотивни понуди.

Ние и нашите провајдери за услуги користиме“ колачиња“ и други дигитални маркери кога корисникот ја користи нашата веб-страница за да ја идентификува вашата програма за сурфање преку Интернет, а не вас ​​лично, секој пат кога ќе пристапите на нашата веб-страница. Колачињата ни кажуваат кои страници ги посетувате и колку често. Ние ги користиме тие информации за да ја зголемиме корисноста на нашата веб-страница – пред се од технички причини, како што е подобра навигација на страници. Покрај тоа, ние користиме приклучоци на веб-страници кои ги складира информации во вашиот локален пребарувач за подобро да ја разберете аналитиката на интернет-страницата. Овие информации се бришат кога ќе го затворите пребарувачот.

Нашата веб-страница исто така користи колачиња и пиксел фајлови (мали фајлови со слики) за да управувате со програми за рекламирање преку Интернет. Колачињата и пиксел фајловите го пратат вашиот пребарувач, така што секогаш ќе ве препознаваат  кога ќе пристапите на други веб-страници. Нашиот систем за управување со рекламирање ви овозможува да ги користите овие пиксел фајлови и колачиња за да ни даде информации за рекламирање кога ќе пристапите на нашата веб-страница. Ние исто така користиме пиксел фајлови за да утврдиме кога сте отвориле промотивна понуда и други интеракции, поврзани со таа промотивна понуда, на пример, кога ќе кликнете на понудениот линк. Овие пиксел фајлови обично се валидни за одреден број на денови и се овозможени од страна на провајдерите на менаџментот на нашите реклами.

Зашто BMW спроведува рекламирање засновано врз интерес?
Ние веруваме дека рекламирањето засновано на интереси, кое е прилагодено на вашите интереси, е од поголема помош и значење за вас. Ние ги користиме информациите собрани за време на вашата интеракција со нашата веб-страница и други неповрзани веб-страници за да ја разбереме нашата публика и да го подобриме вашиот пристап до нови производи и услуги што се најважни за вашиот интерес.