BMW Motorrad Македонија

K 1600 B

Мотор
Тип Четиритактен редни шестцилиндричен мотор, ладење со масло и вода, две брегасти осовини, четири вентили по цилиндер
Дијаметар x цилиндар 72 mm x 67,5 mm
Кубикажа 1649 cc
Номинална моќност 118 kw (160 ks) при7.750 rpm
Максимален вртежен момент 175 Nm при 5.250 rpm
Сооднос на компресија 12.2 : 1
Контрола на мешавина / управување со агрегат Електронско вбризгување
Контрола на емисија на издувни гасови Каталитички конвертор со трострука затворена јамка, стандард за емисија на EU-4
Перфоманси / потрошувачка на гориво
Максимална брзина преку 200 km/h
Просечна потрошувачка на 100км 5.7 l
Вид на гориво Безоловен супер, октански број 95 (RON)
Електричен систем
Алтернатор 700 W
Акумулатор 12 V / 19 Ah, без одржување
Трансмисија на моќноста
Квачило Квачило со повеќе дискови и масло
Менувач Хеликоидна кутија со менувач со шест брзини
Погон Полуосовински погон
Шасија / Сопирачки
Рам Рам во форма на мост, леано алуминиумска, мотор со лагери
Позиција на предно тркало / суспензија BMW Motorrad Duolever; централна греда за пружина
Позиција на задно тркало / суспензија BMW Motorrad Paralever
Пренос на суспензија напред / назад 115 mm / 125 mm
Меѓуосовинско растојание 1.618 mm 106,4 mm
Наваленост на управувачот 116 mm
Агол на управување 62.2°
Тркала Алуминиумски тркала
Рам, напред 3.50 x 17″
Рам, позади 6 x 17″
Гума, напред 120/70 ZR 17
Гума, позади 190/55 ZR 17
Предна сопирачка Сопирачка со два диска, со дијаметар 320 мм, фиксна четириклипна шепа
Задна сопирачка Сопирачка со еден диск, со дијаметар 320 mm, двоклипна шепа на сопирачка
ABS BMW Motorrad Integral ABS (делумно интегриран)
Димензии / тежина
Должина 2470 mm
Ширина (со ретровизори) 1000 mm
Висина (без ретровизори) 1,300 mm
Висина на седиштето, без тежина од товар 750 mm (Високо седиште * 780 mm, екстра високо седиште * 810 mm ) *OE
Должина на простор за нозете, без тежина од товар 1.720 mm (Високо седиште *: 1.770 mm, екстра високо седиште * 1.820 mm) *OE
Маса на празен мотоцикл, подготвена за пат, полн резервар 1) 336 kg
Дозволена вкупна маса 560 kg
Дозволена носивост (со стандардна опрема) 224 kg
Корисна зафатнина на резерварот 26,5 l
Резерва просечно 4 l
Опрема (во делови)
Стандардна опрема ABS Pro, DTC (Dynamic Traction Control), ксенонски фар, Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment), греење на седиштата, tempomat, multi-controller, HSC Pro
Опционална опрема (ОЕ) Асистенција за рикверц, shift assistant Pro, адаптивен фар со LED светло за дневно возење, аудио систем, Keyless Ride,  централно заклучување, RDC (контрола на притисокот во пнеуматиците), дополнителни LED светла, LED помошни светла
Опција за акцесоари (OA) разни седишта, осветлување на подот, BMW Motorrad Navigator

Техничките податоци се однесуваат на неоптеретена маса (DIN)
1)Во согласност према упатствата VO (EU) 168/2013 со сите течности, стандардната опрема и наполнетото гориво од најмалку 90% од искористеноста на капацитетот на резерварот. (само OE-USPs во споредба со конкуренцијата)

КОНФИГУРАТОР НА МОТОЦИКЛИ